Inas småkakor: violsnurror, äpple- och mandelmassekakor samt kaffepinnar.
Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar.
Ingredienser
st av varje sort
Violsnurra
250 g vetemjöl
90 g strösocker
10 g vaniljsocker
200 g smör
violessens
lila icing colour
rosa glitterströssel
Äpple- och mandelmassekakor
270 g vetemjöl
90 g strösocker
10 g vaniljsocker
200 g smör
Äppleessens
Fyllning
100 g mandelmassa
0,5 äpple granny smith
grön hushållsfärg
Äppleessens
Kaffepinne
210 g vetemjöl
35 g potatismjöl
90 g strösocker
10 g vaniljsocker
9 g kakao
200 g smör
5 g kaffepulver
1 msk vatten
Dekoration
100 g mörk choklad
Gör så här
Violsnurra Blanda samman alla ingredienser och gör till en smidig deg. Dela degen i 2 delar och färga den ena delen med lila färg och tillsätt violessensen. Rulla ut till långa rullar och kavla ut jämt och platt.
Lägg samman de utkavlade plattorna och rulla till en rulle. Rulla rullen i socker/strössel och ställ i kyl ca 20-30 min.
Skär i skivor (knappt 1 cm tjocka) lägg på plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-12 min.
Äpple- och mandelmassekakor Blanda samman alla ingredienser till äpple- och mandelmassekakorna och gör till en smidig deg. Ställ i kylen och gör fyllningen.
Fyllning: Riv äpple och mandelmassa i en bunke.Tillsätt önskad mängd karamellfärg och äppleessens. Blanda så att du får en mjuk mandelmasse-fyllning.
Rulla ut degen till en rulle. Skär i bitar och gör en fördjupning i mitten av kakan. Spritsa i en klick mandelmassafyllning. Lägg på plåt och grädda av i mitten av ugnen ca 10-12 min på 175 grader.
Kaffepinne Blanda alla ingredienser i en skål. Arbeta degen mjuk och smidig. Häll degen i en sprits och spritsa ut omlottliggande rundlar till en pinne. Ca 6 st. rundlar/kaka.
Ställ i kylen ca 20-30 min.Grädda i ugnen på ca 175 grader i ca 10-12 min. Låt svalna och garnera med tunn-spritsad mörk choklad.