Sommartårta

Sommartårta
Foto: TV4

Sommartårta

18 ingredienser

2 h

Ewys sommartårta med hallon, citronfromage och färsk frukt på toppen.

Ingredienser

portioner bitar

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Citronfromage

  • 4 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 4 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g frysta hallon
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Honungsmelon
  • vindruvor gröna och blå
  • färska hallon
  • stjärnfrukt
  • limefrukt
  • silverkulor

Gör så här

  1. Tårtbotten
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl potatismjöl bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Häll den i en smord brödad 2-liters form. Grädda mitt i ugnen 35- 40 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.

Citronfromage

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Vispa äggulor med socker vitt och pösigt. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa grädden.
  2. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner i citronsmeten. Vänd ner grädden.

Montering

  1. Dela kakan i tre bottnar. Lägg samman med citronfromage och tinade hallon. Bred vispad grädde över och runt tårtan. Garnera med frukt och bär.