Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna. Dela kakan i tre delar.
Kolakräm
Blanda alla ingredienser i en kastrull: grädde, mjölk, florsocker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör. Låt koka ihop under omröring.
Testa konsistensen med kulprov emellanåt. Det ska vara en tjockflytande kräm. Låt krämen svalna något.
Fyllning
Förbered fyllningarna. Blanda Nutella med vispad grädde, dosera efter önskemål. Detsamma med den andra fyllningen.
Chokladdekoration
Smält mörk blockchoklad och fyll i en plastpåse. Klipp ett litet hål ochspritsa ut dekorationer likt stora blommor eller annat fantasifullt på ett bakplåtspapper och ställ svalt.
Vispa grädde till dekoration runt tårtan
Fyll tårtan med Nutella och hallonfyllningarna och bred på kolakrämen
Spritsa sidorna runt tårtan med grädde och strö mandelspån (rostade) eller hackade nötkärnor uppe på kolakrämen.
Dekorera sidorna på tårtan med chokladdekorationerna.