Hallonsmulpaj med vit choklad
Hallonsmulpaj med vit choklad
18 ingredienser
Smulpaj med hallon. Toppa pajerna med smuldeg som blandats upp med hackad vit choklad. Mums!
Ingredienser
pajdeg
- 150 g smör
- 90 g strösocker
- 180 g vetemjöl
- 2 msk ljus sirap
Hallonfyllning
- 250 g färska hallon
- 1 dl crème fraîche
- 12,5 g vaniljsocker
- 45 g strösocker
- 1 ägg
Vit chokladsmuldeg
- 35 g havregryn
- 37,5 g farinsocker
- 30 g vetemjöl
- 60 g smör, rumsvarmt
- 100 g vit bakchoklad, hackad
- 2,5 g vaniljsocker
Garnering
- 50 g vit bakchoklad, riven
- färska hallon
- några blad citronmeliss
Gör så här
- Börja med att göra pajbottnen. Vispa smör och socker, tillsätt vetemjöl och sirap och rör samman till en deg. Ta ut 9 delar som du sedan skall trycka ut i formarna.
- Smöra och mjöla 9 pajformer i tartelettstorlek (ca 10-15 cm i diameter). Lägg pajdeg i pajskalen och tryck ut degen till kanterna. Ställ åt sidan så länge.
- Blanda ingredienserna till hallonfyllningen och häll alltsammans i pajskalen.
- Smula ihop ingredienserna till smuldegen och strö över hallonfyllningen.
- Grädda pajerna på 150 grader i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
- Garnera pajerna efter gräddningen med färska hallon, riven vit choklad och citronmeliss