Hallonsmulpaj med vit choklad

POPULÄRT
Hallonsmulpaj med vit choklad
Foto: tv4
Emma Wahlby Jonsson
Emma Wahlby Jonsson

Hallonsmulpaj med vit choklad

Av: Emma Wahlby Jonsson

Från: Hela Sverige bakar

18 ingredienser

Smulpaj med hallon. Toppa pajerna med smuldeg som blandats upp med hackad vit choklad. Mums!

Ingredienser

Håll skärmen tänd

pajdeg

  • 150 g smör
  • 90 g strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap

Hallonfyllning

  • 250 g färska hallon
  • 1 dl crème fraîche
  • 12,5 g vaniljsocker
  • 45 g strösocker
  • 1 ägg

Vit chokladsmuldeg

  • 35 g havregryn
  • 37,5 g farinsocker
  • 30 g vetemjöl
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 100 g vit bakchoklad, hackad
  • 2,5 g vaniljsocker

Garnering

  • 50 g vit bakchoklad, riven
  • färska hallon
  • några blad citronmeliss

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att göra pajbottnen. Vispa smör och socker, tillsätt vetemjöl och sirap och rör samman till en deg. Ta ut 9 delar som du sedan skall trycka ut i formarna.
  2. Smöra och mjöla 9 pajformer i tartelettstorlek (ca 10-15 cm i diameter). Lägg pajdeg i pajskalen och tryck ut degen till kanterna. Ställ åt sidan så länge.
  3. Blanda ingredienserna till hallonfyllningen och häll alltsammans i pajskalen.
  4. Smula ihop ingredienserna till smuldegen och strö över hallonfyllningen.
  5. Grädda pajerna på 150 grader i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
  6. Garnera pajerna efter gräddningen med färska hallon, riven vit choklad och citronmeliss