Emelies himmelska chokladmousse

Foto: TV4
Emelies himmelska chokladmousse
13 ingredienser
Himmelsk chokladmousse med pecannötter och marinerade sommarbär. Serveras med ett krispigt flarn.
Se fler recept från
Ingredienser
Chokladmousse
- 90 g mjölkchoklad jivara lactée 40 %
- 300 g vispgrädde
Marinerade sommarbär
- 200 g jordgubbar
- 250 g smultron
- 0,5 citron
- strösocker
- 1 vaniljstång
Mandel och kakaoflarn
- 75 g strösocker
- 25 g glykos
- 60 g smör
- 90 g sötmandel, finhackad
- 0,5 msk kakao
- kanderade pekannötter, till garnering
Gör så här
Chokladmousse
- Finhacka chokladen och lägg i en hög plastbunke.
- Koka upp hälften av grädden och slå över chokladen. Vispa tills den smälter och tillsätt sedan resterade grädde. Ställ kallt.
- Vispa moussen innan servering och skeda sedan upp på bären.
Marinerade sommarbär
- Koka upp en sockerlag på vatten, citron och vanilj. Tag av från värmen och låt svalna lite.
- Hacka bären och låt dra i lagen. Ställ kallt.
Mandel och kakaoflarn
- Blanda socker, glukos och smör i en kastrull och låt det smälta på svag värme
- Precis innan de börjar koka, rör ned mandeln och kakaon.
- Bred ut på en plåt och grädda i 190 grader i cirka 6-8 minuter.
- Bryt i bitar som liknar trianglar.
- Kandera pecannötterna. Montera ihop desserten.