Elins småkakor med choklad, mintkola och aprikos

Elins småkakor med choklad, minkola och aprikos
Foto: TV4

Elins småkakor med choklad, mintkola och aprikos

Av: Elin Werjefelt

Från: Hela Sverige bakar

19 ingredienser

Elins recept på tre sorters småkakor: chokladsnurror med bett, kola/mintsnitt och aprikosstjärnor.

Ingredienser

portioner st

Chokladsnurror

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk kanderad chili och ingefära

Mintkolasnittar

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 Marianne, krossade (mintkarameller)
  • 30 g mörk choklad

Aprikosstjärnor

  • 125 g smör
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • aprikosmarmelad (ekologisk)

Gör så här

Chokladsnurror

  1. Sätt ugnen på 175 grader.#
  2. Blanda mjöl, socker och smör. Dela i två lika delar. Smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao och chili-ingefära.
  3. Kavla ut mellan bakplåtspapper till två ark. Lägg dem på varandra, rulla tight, skär i 0.5 cm tjocka skivor och grädda i 6-7 min.

Mintkolasnittar

  1. Blanda alla ingredienser till kaka 2. Forma till två längder, lägg på bakplåtspapper.
  2. Grädda i 10 min. Snitta och spritsa smält choklad över kakorna.

Aprikosstjärnor

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och luftigt.
  2. Tillsätt mjölet och fyll degen i spritspåse med stor stjärntyll.
  3. Spritsa kakor och klicka ut marmeladen. Grädda i 10 min.