Elins småkakor med choklad, mintkola och aprikos

Foto: TV4
Elins småkakor med choklad, mintkola och aprikos
19 ingredienser
Elins recept på tre sorters småkakor: chokladsnurror med bett, kola/mintsnitt och aprikosstjärnor.
Se fler recept från
Ingredienser
Chokladsnurror
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 msk kakao
- 2 msk kanderad chili och ingefära
Mintkolasnittar
- 50 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1,25 dl vetemjöl
- 0,5 msk ljus sirap
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2 Marianne, krossade (mintkarameller)
- 30 g mörk choklad
Aprikosstjärnor
- 125 g smör
- 0,67 dl florsocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- aprikosmarmelad (ekologisk)
Gör så här
Chokladsnurror
- Sätt ugnen på 175 grader.#
- Blanda mjöl, socker och smör. Dela i två lika delar. Smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao och chili-ingefära.
- Kavla ut mellan bakplåtspapper till två ark. Lägg dem på varandra, rulla tight, skär i 0.5 cm tjocka skivor och grädda i 6-7 min.
Mintkolasnittar
- Blanda alla ingredienser till kaka 2. Forma till två längder, lägg på bakplåtspapper.
- Grädda i 10 min. Snitta och spritsa smält choklad över kakorna.
Aprikosstjärnor
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och luftigt.
- Tillsätt mjölet och fyll degen i spritspåse med stor stjärntyll.
- Spritsa kakor och klicka ut marmeladen. Grädda i 10 min.