Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak

Foto: TV4
Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak
21 ingredienser
Elins recept på cupcakes som hon kallar ”Passionerad choklad”, ”Vit viol” och ”Med smak av Gränna”.
Receptet ger 10 stora cupcakes och 20 minicupcakes.
Att baka cupcakes hemma var min dotters initiativ. Det är något som vi gärna gör tillsammans. Även om hon helst tar jobbet som första provsmakare. Hennes favoritsmak är polka så att göra en polkacupcake var självklart. Ofta kommer jag fram till vilka smaker jag vill använda mig av då jag promenerar med hundarna eller delar en flaska vin med min mamma och syster. Det är tillfällen då jag får tänka och spåna fritt. /Elin
Ingredienser
Muffins
- 250 g smör, rumsvarmt
- 250 g strösocker
- 100 g sötmandel, malen
- 200 g extra fint vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 4 ägg
Chokladfyllning och passionsgrädde
- 1 dl grädde
- 100 g mörk choklad
- Passionsfruktessens (hemkokt)
- 5 dl grädde
- 20 choklad-myntablad
Violcupcakes
- violessens
- 100 g vit bakchoklad
- 1 dl turkisk yoghurt
- 10 violblommor
Polkacupcakes
- pepparmintsolja
- 0,5 dl polkagris, krossad
- 250 g mascarpone
- 125 g florsocker
- röd pastafärg
Gör så här
Muffins
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda alla ingredienser till en smet.
- Klicka ut smet i 10 stora formar och dela sedan resten av smeten på två. Grädda i 18-20 minuter.
- Smaksätt ena halvan med violessens och andra med krossade polkagrisar. Klicka ut i 20 små formar och grädda i ca 10 minuter.
Chokladfyllning och passionsgrädde
- Smält den mörka chokladen och blanda i grädde. Gröp ur de stora cupcakesen och fyll dem med mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner passionsfrukten. Spritsa grädden på toppen.
Vit chokladfrosting
- Smält den vita chokladen och blanda i yoghurt. Spritsa denna frosting på dina violcupcakes och dekorera med violblommor.
Polkafrosting
- Blanda mascarpone, florsocker och pepparmyntsolja. Färga hälften rosa-röd och spritsa frostingen på dina polkacupcakes.