Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Elins äppelpaj
Foto: TV4
Elins äppelpaj
1
Spara
Av:
Elin Werjefelt
Från:
Hela Sverige bakar
22
ingredienser
Klassisk äppelpaj med ”mummasås".
Bakverk
Äppelpaj
Ingredienser
Botten
100 g smör
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 äggula
2 msk malen kanel
150 g mandelmassa
75 g smör
2 ägg
1,5 dl potatismjöl
3 äpplen (mjölig)
3 msk strösocker
2 msk malen kanel
500 g mandelmassa
4-5 äggvitor
florsocker
Mummasås
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 vaniljstång
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
0,5 msk kardemummakärnor, krossade
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda alla ingredienser till botten, tryck ut i en form, nagga och ställ i kyl.
Mixa mandelmassa, tillsätt smör och ägg. Vänd ner potatismjöl.
Skala och skiva äpplena, blanda dem ned socker och kanel.
Riv mandelmassa och rör ut äggvita. Fyll i spritspåse med stjärntyll.
Lägg ihop pajen och och grädda i ugnen i ca 60 minuter. Täck med bakplåtspapper de sista 20 minuterna.
Sikta över florsocker.
Koka upp mjölk grädde, ägg och vaniljstång.
Vispa äggulor, socker och maizen luftigt.
Tag ut vaniljstången och häll gräddmjölen över äggblandningen.
Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp.
Sila såsen och tillsätt kardemumman.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut