Cassandras råglimpa med kakao och valnötter
Cassandras råglimpa med kakao och valnötter
12 ingredienser
2,5 h + natt
Limpor smaksatta med kakao, valnötter och linfrön.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Skållning
- 2 dl vetekross
- 0,5 dl linfrön, krossade
- 3,5 dl vatten, kokhett
Deg
- 50 g jäst
- 4 dl vatten, ljummet
- 2 dl mörk brödsirap
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl valnötter
- 5 dl rågmjöl
- 5-6 dl vetemjöl special
- 3 msk kakao
- 0,5 krm havssalt
Gör så här
Dag 1 skållning
- Blanda alla frön med det heta vattnet och låt stå över natten med plast över bunke i rumstemperatur.
Dag 2 deg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula ner jäst i en bunke och häll över vatten och sirap.
- Blanda i skållningen, frön, nötter, salt, kakao och rågmjöl.
- Arbeta in vetemjölet lite i taget och bearbeta degen i 10 minuter.
- Forma till två limpor och låt stå och jäsa i brödkorg under bakduk i 30 minuter.
- Strö över mjöl och gör snitt med vass kniv.
- Sätt in bröden på nedersta delen av ugnen och baka i ca 1 timme.