Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

48 röster
90 min
15 st
90 min
15 st

Du behöver

Muffins

  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk malen kanel

Lingonfrosting

  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl grädde

Pepparkakor

  • 55 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,3 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vetemjöl

Garnering

  • lingon

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.
  2. Fördela smeten i små pappersformar med hög kant till hälften. Grädda ca 12 min. Låt svalna på galler.
  3. Lingonfrosting
    Mixa lingonen fint och vispa ihop med osten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.
  4. Pepparkakorna
    Rör smör och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och jobba till en smidig deg. Kyl.
  5. Kavla ut degen tunt och stansa ut 15 små rundlar på ca 2.5cm diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper, grädda i 175 grader i ca 10 min.
  6. Montera cupcakes
    Spritsa ut en snygg klick frosting på varje cupcake. Stick ner en minipepparkaka på toppen av frostingen. Placera två lingon bredvid kakan på toppen.
28 november 2013