Carolines små blåbärspajer
Carolines små blåbärspajer
11 ingredienser
Carolines små blåbärspajer. Diametern på formarna är 2.5 cm i botten och 5 cm uppe vid kanten.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Botten
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl majsstärkelse
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 msk sirap
Fyllning
- 2 dl blåbärssylt
- 1 dl grädde, vispad
- 1 krm vaniljpulver
- 10 blåbär
- vit bakchoklad, att pensla med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.
- Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
- Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt i varje paj.
- Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj. Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.