Carolines Petit choux-semlor
Carolines Petit choux-semlor
9 ingredienser
Carolines Petit choux-semlor.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Petit Choux
- 3 dl vatten
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
mandelmassa
- 50 g sötmandel
- 0,5 dl florsocker
- 1 dl grädde
Topping
- 2 dl grädde, vispad
- florsocker
Gör så här
- Petit choux
- Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.
- Spritsa ut 16 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
- Mandelmassa
- Mal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.
Montera
- Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.