Carolines Mini-Nationaldagsbakelse
Carolines Mini-Nationaldagsbakelse
8 ingredienser
Carolines gulliga nationaldagsbakelser i miniformat.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Botten
- 150 g mandelmassa
- 75 g smör, varmt
- 1,5 ägg
Massa
- 50 g mandelmassa
- 0,5 msk apelsinjuice
Montering
- 2 dl grädde
- 10 jordgubbar
- 10 blad färsk citronmeliss
Gör så här
Botten
- Värm ugnen till 175 grader. Rör mandelmassa och smör slätt. Tillsätt äggen.Fördela smeten i en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Grädda 12 min. Svalna och skär i fyrkanter ca 5x5cm
Massa
- Blanda mandelmassan med apelsinjuicen till en slät kräm.
Montering
- Bred ut krämen på bottnarna. Vispa grädden och spritsa ut en snygg klick över krämen. Skär varje jordgubbe i tunna skivor från botten upp till toppen så den fortfarande sitter ihop vid bladet. Sprid ut skivorna som en solfjäder och ställ ner i grädden.
- Garnera med ett blad citronmeliss och pudrat florsocker över.