Sachertårta

Sachertårta.
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Sachertårta

191

5 steg att laga

11 ingredienser

Ingredienser

Sachertårta

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 dl aprikospuré (eller marmelad)

Garnering

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggpöset tillsammans med chokladen. Rör till en jämn smet Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 1,5 liter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär kakan i två halvor.
  4. Bred ut aprikospurén eller -marmeladen mellan bottnarna. Smält chokladen med oljan till garneringen över vattenbad.
  5. Bred chokladen på och runt om kakan. Ställ kakan kallt till serveringen.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer