Kastanjecheesecake

Kastanjecheesecake
Foto: TV4
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Kastanjecheesecake

15 ingredienser

Cheesecake med botten gjord på pepparkakor och digestivekex. Fylls med philadelphiakräm med kastanjepuré.

Tänk på att gräddningstiden påverkas av ditt val av form.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Cheesecake

  • 1 tsk ingefära
  • 100 g digestivekex
  • 50 g pepparkaka
  • 62 g smör, smält
  • 1,5 dl osötad kastanjepuré
  • 300 g färskost
  • 62 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl rörsocker
  • 0,25 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 limefrukt
  • 2 ägg
  • 1,5 msk grädde

Gör så här

Kastanjecheesecake

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält 62 g smör.
  3. Mixa digestivekex, pepparkakor och ingefära, tillsätt smöret, och blanda.
  4. Tryck ut i små springformar, eller en större. Förgrädda ca 5 minuter, låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa philadelphiaosten tillsammans med rumsvarmt smör, tillsätt råsocker och muscovadosocker. Blanda ned kastanjepuren.
  2. Tillsätt alla kryddor och rivet skal från limefrukten, ev lite saft också.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Rör i grädden och rör till en len smet.
  4. Häll smeten i formarna och grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen. Låt sedan stå ca 30 min på eftervärme.