Häxfingrar
Häxfingrar
7 ingredienser
1 h
De här enkla småkakorna gör sig perfekt till Halloween! Med mandlar som naglar och sylt som blod blir de här häxfingrarna riktigt läskiga.
Ingredienser
- 200 g smör
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Garnering
- 36 skållade mandlar
- kakao
Servering
- hallonsylt (kan uteslutas)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen och ställ in den i kylen i ca 30 minuter.
- Dela degen i ca 36 delar och forma till avlånga längder tjocka som ett lillfinger.
- Lägg fingrarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en mandel i ena änden så det ser ut som en nagel. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan på en matkniv.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna.
- Pensla fingrarna med lite kakao för att få dem att se smutsiga ut.
- För ett blodigare utseende kan du hälla på lite hallonsylt vid servering.