Häxfingrar

Häxfingrar
Foto: Tv4

Häxfingrar

4

7 ingredienser

1 h

De här enkla småkakorna gör sig perfekt till Halloween! Med mandlar som naglar och sylt som blod blir de här häxfingrarna riktigt läskiga.

Se fler recept av Maria Culha på hennes instagram!

Ingredienser

portioner kakor
  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 36 skållade mandlar
  • kakao

Servering

  • hallonsylt (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen och ställ in den i kylen i ca 30 minuter.
  3. Dela degen i ca 36 delar och forma till avlånga längder tjocka som ett lillfinger.
  4. Lägg fingrarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en mandel i ena änden så det ser ut som en nagel. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan på en matkniv.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna.
  6. Pensla fingrarna med lite kakao för att få dem att se smutsiga ut.
  7. För ett blodigare utseende kan du hälla på lite hallonsylt vid servering.