Receptet bjuder på tjocka skivor vitt bröd som vänds i créme brulée-smet och sedan steks gyllene. Servera med bär och karamelliserad mjölk och det här blir en riktigt lyxig version på fattiga riddare!
Ingredienser
4 skivor vitt bröd, tjocka skivor
Créme brulée
4 dl grädde
0,7 dl mjölk
4 äggulor
1 dl strösocker
1 vaniljstång, färsk
1 tsk malen kanel
Servering
mjölk, kondenserad
2 dl rörsocker
mandlar, kanderade
1 förp hallon
1 förp blåbär
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser till créme bruléen.
Lägg brödskivorna i smeten minst 4 timmar.
Baka dem blöta brödskivor i ugnen på 200 grader i 5 minuter tills smeten sätter sig i bröden.
Värm upp den kondenserade mjölken tills den är varm och lätt karamelliserad.
Ta ut bröden ur ugnen och strö båda sidorna med rörsocker.
Stek därefter brödskivorna i stekpanna på medelhög värme tills fin yta på båda sidor.
Garnera med mandlar och bär samt häll en härlig swirl av kondenserad mjölk över.