Havtornssill med saffran och rosépeppar

Havtornssill med saffran och rosépeppar
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Havtornssill med saffran och rosépeppar

11 ingredienser

En läckert gul sill som får sin färg och smak från saffran och syrliga havtorn.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 förp inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl havtorn
  • 50 g purjolök, strimlad
  • 0,5 g saffran
  • 20 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 10 rosépepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

1-2-3 lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp ingredienserna till 1-2-3-lagen. Låt svalna helt.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar på snedden.
  3. Lägg sillen med övriga ingredienser i en burk. Häll på 1-2-3 lagen. Låt stå kallt minst 2 dygn.