Havtornsparfait
 med apelsinskivor

Havtornsparfait
 med apelsinskivor
Foto: TV4

Havtornsparfait
 med apelsinskivor

Av: Pirjo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40 m + frystid

Svalkande parfait med smak av havtorn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl havtornssaft

Garnering

  • 1-2 apelsinskivor per portion
  • 5-8 färska hallon, per portion

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker hårt
  2. Vispa grädden till slät konsistens, inte för hårt
  3. Blanda havtornssaften efter smak i de vispade äggulorna och vänd ner grädden
  4. Frys parfaiten 5-6 timmar om du har större form (lägg i mindre snapsglas om du har bråttom).
  5. Garnera med apelsinskivor och färska hallon