Havrekakor med hasselnöt

havrekakor med hasselnötter
Bedros kabranianFrida Bäcke
Bedros kabranianFrida Bäcke

Havrekakor med hasselnöt

9 ingredienser

40 min

Drömmar är ett måste i svensk fikakultur. Det här är en nötig version på den kakan, och med havregrynen blir det ett helt annat djup i smaken.

Ingredienser

Kakor

  • 150 g skrädmjöl (finmalda rostade havregryn)
  • 120 g vetemjöl
  • 120 g strösocker
  • 14 g bakpulver
  • 14 g vaniljsocker
  • 60 g hasselnötsmjöl (fint mixade hasselnötter)
  • 200 g smör (mjukt)

Topping

  • hasselnötter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smöret. Arbeta ihop för hand eller i köksmaskin med vinge tills degen går ihop.
  2. Rulla bollar av degen à 30 gram och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Strö över lite flingsalt och låt stå i kyl i cirka 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 180 grader. Sätt in plåten och sänk värmen till 160 grader. Baka kakorna i 18–20 minuter. Låt svalna.