Havregrynsfrallor

Havregrynsfrallor
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Havregrynsfrallor

2

5 steg att laga

5 ingredienser

30 min

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vetemjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till ett fint havremjöl. 

Kökets shop

Nyhet! Köp Lindas kokbok

Lindas nya matbröd

Linda Andersson

179 kr

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 7 dl havregryn (eller 6,25 dl havremjöl)
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
  3. Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggsmeten och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda frallorna mitt i ugnen 10–11 minuter. Låt dem svalna på plåten.
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer

läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer