Havregrynsfrallor

Havregrynsfrallor
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson 2022
Linda Andersson 2022

Havregrynsfrallor

5 ingredienser

30 min

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vetemjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till ett fint havremjöl. Välj glutenfri havre för att göra frallorna glutenfria!

Ingredienser

portioner stycken
  • 7 dl havregryn, eller 6,25 dl havremjöl (välj glutenfri havre för glutenfria frallor!)
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
  3. Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggsmeten och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda frallorna mitt i ugnen 10–11 minuter. Låt dem svalna på plåten.