Havregrynsfrallor

Havregrynsfrallor
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Havregrynsfrallor

2

5 ingredienser

30 min

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vetemjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till ett fint havremjöl. 

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 7 dl havregryn (eller 6,25 dl havremjöl)
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
  3. Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggsmeten och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda frallorna mitt i ugnen 10–11 minuter. Låt dem svalna på plåten.
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer