Havreflarnskorg med vaniljglass

NYHET
Havreflarnskorg med vaniljglass
Foto: Tv4

Havreflarnskorg med vaniljglass

15 ingredienser

30 min + tid i frys

Havreflarnskorg med vaniljglass och hjortronsylt är en både festlig och välsmakande dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vaniljglass

  • 4 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vaniljstång

Hjortronsylt

  • 4 dl strösocker
  • ca 1 l hjortron

Havreflarn ca 10 st

  • 30 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver (knappt)
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa grädden och ställ i kylen.
  2. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker, sirap och fröna från vaniljstången poröst.
  3. Rör sedan i grädden.
  4. Häll smeten i en smord form och ställ den i frysen i minst i 4 timmar.

Hjortronsylt

  1. Koka socker och hjortron försiktigt i en kastrull på medelvärme i ca 10 minuter.

Havreflarn ca 10 st

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda övriga ingredienser och häll därefter i smöret.
  4. Klicka ut ca 1 tsk smet till varje flarn glest på bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
  6. Lägg flarnen direkt över upp- och nervända mazarinformar (eller liknande). Låt sedan svalna.

Servering

  1. Servera glassen och sylten i havreflarnskorgarna.