Havreflarn med mascarponekräm, pistage och jordgubbar

Havreflarn med mascarponekräm, pistage och jordgubbar
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Havreflarn med mascarponekräm, pistage och jordgubbar

12 ingredienser

30 m

Krispiga havreflarn är en klassisk kaka. Toppa dem med mascarponekräm, pistage och jordgubbar och du har en riktigt ljuvlig kaka till fikat!

Ingredienser

portioner sats

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk grädde
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 1 citron, zest

Mascarponekräm

  • 1 burk mascarpone
  • 3 msk grädde
  • 1 citron, zest

Topping

  • pistagenötter
  • jordgubbar

Gör så här

Havreflarn

  1. Smält smöret och ta av från plattan. Rör i de andra ingredienserna och klicka sedan ut på ett bakplåtspapper. Var noga med att göra ordentliga mellanrum mellan flarnen.
  2. Grädda i ca 5 minuter i mitten av ugnen.

Mascarponekräm

  1. Blanda samman alla ingredienser till mascarponekrämen.

Topping

  1. Toppa flarnen med krämen, pistage och jordgubbar.