Hastbullar med vaniljkräm
Hastbullar med vaniljkräm
13 ingredienser
30 min
En variant på bulle som går snabbt att baka, inte behöver jäsa och fylls med god vaniljkräm. Helgens bästa fika!
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemummakärnor
- 100 g smör
- 1 ägg
- 1,5 dl mjölk
- pärlsocker
Enkel vaniljkräm
- 1 dl mjölk
- 1 msk strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader, över och undervärme.
- Börja med vaniljkrämen. Blanda mjölk, strösocker, majsstärkelse och äggulan i en kastrull.
- Värm upp på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknar.
- Dra av från värmen och rör i vaniljsocker.
- Fortsätt med bullarna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt det kalla smöret och smula sönder med fingertopparna tills det är finfördelat.
- Tillsätt ägget och mjölken och rör ihop till en klibbig deg.
- Forma 10 runda bullar med händerna och lägg i muffins eller bakformar.
- Gör en fördjupning i bullen och fyll med vaniljkräm.
- Strö över pärlsocker på degkanten, inte vaniljkrämen och baka mitt i ugnen 10-12 minuter.