Hasselnötstorta

Foto: Tv4
Hasselnötstorta
13 ingredienser
45 m
Den här ljuvliga glutenfria hasselnötstortan kan bli en riktigt fullpoängare att bjuda på i helgen!
Ingredienser
- 110 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker (rågad)
- 2 ägg (stora)
- 2 msk mandellikör
- 7 msk glutenfri mjölmix
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk malen ingefära
- 3 päron (små)
- 1,5 dl hasselnötter
- florsocker
Servering
- vaniljglass
Gör så här
- Värm ugnen till 185 grader.
- Blöta ner ett bakplåtspapper och knöla ihop det tills det är mjukt och medgörligt. Klä en låg pajform med avtagbar botten noga så att hela formen täcks av bakplåtspapper. Ställ sedan formen åt sidan.
- Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
- Vispa ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet.
- Rör sedan i mandellikören.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan försiktigt ner även dem i smeten.
- Skala päronen, dela dem på längden och ta bort kärnhuset.
- Häll smeten i formen och tryck ner päronhalvorna ordentligt med snittytan nedåt.
- Grädda kakan i 25 minuter och ta sedan ut den.
- Strö över hasselnötterna och grädda i ytterligare 7 minuter.
- Låt kakan svalna och sikta sedan över generöst med florsocker. Servera med en kula glass.