Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili

Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili

10 ingredienser

1 h

Hasselbacksrödbeta med krispigt bacon, limekräm och chili kommer gör sig fint som tillbehör till middagen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 350 g beta (gärna delikatessrödbetor)
  • olja (till formen)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 8 skivor bacon (kycklingbacon)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl olivolja
  • 1 limeskal
  • 1 knippe gräslök
  • 1 röd chilifrukt (mild)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala eller tvätta betorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom.
  3. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsoljan och krydda med salt.
  4. Tillaga i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter (beroende på storlek).
  5. Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills det är krispigt.
  6. Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i limezest och smaksätt med salt och vitpeppar.
  7. Toppa hasselbacksrödbetorna med knaperstekt bacon, finhackad gräslök och chili.