Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili

Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Hasselbacksrödbeta med limekräm och chili

10 ingredienser

1 h

Hasselbacksrödbeta med krispigt bacon, limekräm och chili kommer gör sig fint som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 350 g beta (gärna delikatessrödbetor)
  • olja (till formen)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 8 skivor bacon (kycklingbacon)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl olivolja
  • 1 limeskal
  • 1 knippe gräslök
  • 1 röd chilifrukt (mild)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala eller tvätta betorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom.
  3. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsoljan och krydda med salt.
  4. Tillaga i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter (beroende på storlek).
  5. Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills det är krispigt.
  6. Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i limezest och smaksätt med salt och vitpeppar.
  7. Toppa hasselbacksrödbetorna med knaperstekt bacon, finhackad gräslök och chili.