Hasselbacksäpplen med mandel och ricotta
Hasselbacksäpplen med mandel och ricotta
8 ingredienser
45 m
Visste du att det finns glutenfritt ströbröd? Gör en enkel och glutenfri efterrätt med höstens skörd - hasselbacksäpplen! Det här receptet togs fram till en produkt i Kökets box.
Ingredienser
- 4 äpplen
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 0,5 msk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 dl ströbröd
Servering
- ricotta
- mandelspån, rostade
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och skär äpplen som hasselbackspotatis (tips! lägg äpplet i en träsked och skiva så skär du inte rakt igenom).
- Blanda smör med socker, kanel och kardemumma. Gnid in smörblandningen på äpplena och rosta i ugnen i 20 minuter.
- Ta ur äpplena ur ugnen och strö över ströbröd och ös äpplena med smöret. Rosta i 15–20 minuter till.
- Servera med ricotta och mandelspån!