• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammracks

Lammracks
Foto: Tv4

Lammracks

5 steg att laga

12 ingredienser

1h

serveras med potatisstomp och schyssta lökar. /Hasse Brontén

Vintips
Château de Seguin, art nr 3958

Hasse bjöd även på

Tyst, ful och glad


Hallonyoghurtglass



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g lammrack
  • mjölig potatis
  • vitlök
  • 1 citron
  • persilja
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • rucolasallad
  • 1 rödlök
  • 1 päron
  • Pinjenötter, liten påse
  • Hallonvinaigrette

Gör så här

  1. Marinera lammet med olja, rosmarin och timjan.
  2. Vändstek köttet i en stekpanna.
  3. Koka potatisen och blanda sedan in rostad vitlök, citron, olivolja och salt.
  4. Pressa potatisen, men inte för mycket så det blir mos, den ska vara lite klumpig.
  5. Lägg upp lammet, potatisen samt salladen på tallriken och ringla olja och hallonvinaigrette över salladen.