Haricots verts med Jessicas ”cesardressing”

Haricots verts med Jessicas ”cesardressing”
Jessica Frej
Jessica Frej

Haricots verts med Jessicas ”cesardressing”

9 ingredienser

20 m

Den här rätten passar bra som tillbehör till grillad kyckling. Har du inte pockat fram grillen än så kan du köpa färdiggrillad kyckling, eller servera rätten som förrätt toppad med ett kokt ägg.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk soja (ljus)
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 450-500 g frysta haricots verts
  • krutonger
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs med dijonsenap, vinäger och soja i en skål.
  2. Pressa i vitlöken och tillsätt parmesanost. Rör om.
  3. Koka frysta haricots verts i saltat vatten, det tar bara 2–3 minuter.
  4. Låt ånga av i ett durkslag.
  5. Blanda haricots verts med dressingen.
  6. Toppa med krutonger och nymald svartpeppar. Ringlad även över lite olivolja och flagad parmesanost om det är fest!

Egna krutonger gör du enkelt genom att steka brödbitar som blivit torra och tråkiga i olja (eller smör) med lite salt och peppar. Låt de bli gyllende och frasiga!