Haricots verts med ingefärssås
Haricots verts med ingefärssås
7 ingredienser
20 m
"Det är lätt att tro att det sichuanesiska köket bara består av chiliheta smaker men precis som i alla kinesiska kök handlar en måltid alltid som att hitta en balans. Den här kalla bönsalladen får smak av en fräsch och delikat ingefärsvinägrett som är perfekt att ha på bordet tillsammans med feta och starka rätter." /Jimmy Guo
Ingredienser
- 200 g färska haricots verts
- 4 cm färsk ingefära
- 1 msk chingkiangvinäger (eller risvinäger)
- 0,5 tsk strösocker
- salt
- 1 krm MSG
- 2 tsk sesamolja
Gör så här
- Koka upp kraftigt saltat vatten och förbered en skål med isvatten.
- Blanchera bönorna i 2–3 minuter så de är tillagade med en liten kärna kvar i mitten. Lägg omedelbart i isvattnet och låt rinna av.
- Skala och skiva ingefäran millimetertunt. Skär sedan skivorna i millimetertunna strimlor som du sedan skär i millimetersmå tärningar.
- Blanda ingefäran med resten av ingredienserna. Smaka av och späd med 1–2 msk vatten tills vinägretten har färgen av svart te.
- Lägg upp bönorna på ett serveringsfat och häll över såsen. Serveras kallt.