Här är alla deltagare i Hela Sverige bakar 2018

Här är de 12 bakfantasterna som gör upp om den ärofyllda titeln Sveriges bästa hemmabagare 2018. Få reda på varför de sökte till Hela Sverige bakar, vilken smakkombination som är favoriten och vilka redskap de absolut inte klarar sig utan i köket!

Premiär 20:00, tisdag 25 september på TV4.


Ammna Chaudhry, från Malmö

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Tack vare mina kollegor och familj som sa att jag skulle söka till programmet. Annars skulle jag aldrig kommit på att söka själv.

Vilket är ditt favoritbakverk? Småkakor, särskilt macarons, och självklart tårtor!

Vilken är den bästa smakkombinationen? Choklad med hallon. Och lime ihop med kokos.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Min köksassistent!

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Glad, innovativ, och kreativ.

Vem är din förebild inom bakning? Jag har många. Det var min bror som fick mig att börja baka när jag var liten. Och under åren så har jag fått inspiration från många olika bakgalna människor, just nu är det @dinarakasko och @historiasdelciervo

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? En macaron med citroncurd och citronsmörkräm. För att jag älskar macarons och citronsmak, men framförallt för att det representerar mig - lite hård, lite mjuk, lite syrlig men mest söt :)

Följ Ammna på Instagram: @bakedbyammna Blogg: bakedbyammna


Anna-Karin Eriksson, från Uppsala

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Bakning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Och under senare år har det blivit mer bakning i min vardag. Sen är jag också lite av en tävlingsmänniska. Så kombinationen bakning, tävling och tv kunde ju inte bli bättre.

Vilket är ditt favoritbakverk? Det var svårt! Kan inte välja bara ett. Det får bli bullar och en saftig chokladtårta.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Brynt smör förgyller ju det mesta i olika bakverk. Men smakkombinationen hallon och saltlakrits går ju aldrig ur tiden. Även choklad med olika syrliga frukter är också otroligt gott.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Jag skulle nog inte klara mig utan en visp av något slag. Vanlig visp, elvisp eller en köksassistent. Utan en visp kan man inte få en härligt fluffig kaka eller ett bakverk.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Perfektionist, strukturerad och glad.

Vem är din förebild inom bakning? Under min uppväxt var jag alltid med pappa i köket när han bakade sina goda sockerkakor, och inte att förglömma mammas otroligt stora bullbak. Så där har ni mina största förebilder. Men nu för tiden hittar jag mycket inspiration på Instagram och olika bloggar. Roy Fares, Yolanda Gampp och några gamla deltagare från Hela Sverige bakar är också stora inspirationskällor.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Någonting med choklad! En härligt kladdig chokladtårta med nötter och salt. Innehållet skulle nog vara något lite mera syrligt för att bryta av det söta. Jag har alltid älskat choklad i all dess form och kommer alltid att göra det.

Följ Anna-Karin på Instagram: @anna_karin_e

Cissi Almgren, från Norrköping

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag har följt Hela Sverige bakar sedan starten, och tänkt söka tidigare men livet har kommit emellan. Nu blev det en spontanansökan näst sista ansökningsdagen, och det visade sig vara det bästa jag gjort.

Vilket är ditt favoritbakverk? Inget slår en nygräddad kanelbulle, med iskall mjölk till så klart! Eller jo förresten, kanske päronbiskvi, haha.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Jag är otroligt svag för allt som har med karamell att göra! Gärna med salt och mörk choklad inblandat!

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Elvisp måste jag nog säga. Den använder jag till det mesta eftersom jag inte äger en köksassistent.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Stökig, glad och spontan.

Vem är din förebild inom bakning? Jag älskar verkligen Roy Fares, vilken stjärna!

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Jag får nog svara päronbiskvi där igen! En enkelt dekorerad kaka med ett tunt hårt skal som är relativt lätt att ta sig igenom, följt av en alldeles för söt, smörig och underbar insida, för att avsluta med en riktigt seg botten som man aldrig riktigt kan tugga klart på!

Följ Cissi på Instagram: @cissialmgren

Emil Nilsson, från Arkelstorp

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag är alldeles för feg för att söka, så min lillebror anmälde mig! Jag är så glad att jag gjorde det här, jag har träffat vänner för livet och lärt mig så mycket om kärleken till bakning.

Vilket är ditt favoritbakverk? Jag gillar verkligen moussetårtor, de går att variera i det oändliga med smaker och utseende. Det enkla uttrycket och dekoren på en moussetårta är så jag - less is more! Men jag älskar kanelbullar också!

Vilken är den bästa smakkombinationen?Jag är löjligt förtjust i choklad i kombination med bär. Men hallon blir alltid superbra!

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Vispen och paletten. För svårt att bara välja ett.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Lugn och metodisk men också otålig.

Vem är din förebild inom bakning? Daniel Roos är en riktig förebild för mig både när det gäller smakkombinationer och uttrycket i det han gör.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför?Får nog bli en chokladboll. Bara för att det är så jäkla gott, och alla älskar det!

Följ Emil på Instagram: @nilssonenc

Henrietta Bolander, från Lindome

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag älskar att baka och tycker om att tävla. Så efter lite påtryckningar gav jag efter! Och det har jag inte ångrat en sekund, det här var det roligaste jag har gjort!

Vilket är ditt favoritbakverk? Bullar! Jag älskar bullar.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Klassikern kardemumma och smör...

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Min köksassistent och slickepott!

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Rörig, glad och spontan.

Vem är din förebild inom bakning? Just nu får jag säga My Feldt & Tea Malmegård. Sen kryllar det ju av människor jag inspireras av.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? En bulle! För det är det jag bakar och äter mest. Och man blir väl vad man äter?

Följ Henrietta på Instagram: @bettyboooo

Maya Vestin, från Örnsköldsvik

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag sökte till Hela Sverige bakar för att jag älskar att baka och alltid vill lära mig mer. Att det dessutom är en tävling gör det hela ännu bättre.

Vilket är ditt favoritbakverk? Det finns så mycket som är gott, men en riktig god kanelbulle är aldrig fel.

Vilken är den bästa smakkombinationen? jag brukar tänka säsong. Höst: brynt smör och äpple. Vinter: choklad och kaffe. Vår: rabarber och vanilj. Sommar: jordgubb och mynta.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Min köksvåg skulle jag aldrig klara mig utan!

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Noggrann, smaksäker och glad.

Vem är din förebild inom bakning? Det finns så många förebilder. Men jag skulle nog säga min mormor, henne har jag så mycket att tacka för.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Jag skulle nog vara en pralin - full med överraskningar!

Följ Maya på Instagram: @mayabageri

Janne Jähnke, från Strömstad

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag sökte till Hela Sverige bakar mest för att se om jag kunde utvecklas på samma sätt som flera tidigare deltagare gjort. Och så lär man sig många knep av de andra deltagarna. Så jag slängde in en ansökan och det gick vägen.

Vilket är ditt favoritbakverk? Min absoluta favorit är nog en riktigt bra bulle, i vilken form som helst.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Jag är ju en "sucker" för lakrits, så hallon och lakrits är inte helt fel. Gillar även citron och lakrits.
Men mango och hallon är ju också helt galet gött.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Skulle nog vara jobbigt om man inte hade ugn. Men vågen är väldigt viktig.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Lugn, glad och diggandes (vill gärna ha på musik).

Vem är din förebild inom bakning? Förebild, ett tungt ord ändå. Men jag har några som jag tycker är helt otroligt grymma. Fredrik Nylén, han är inte bara grym på att baka utan även en mäktig människa. Johan Sörberg, lugnet himself. Jag lärde mig otroligt många bra saker av honom under inspelningen. Och så Birgitta Rasmusson, en krutgumma med en massa erfarenhet som hon inte håller inne med. Gillar även David Vidal, sjukt duktig på smaker och desserter.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Haha, ett bakverk, hur kan man beskrivas som ett bakverk? Men om man skall var ett bakverk så får det väl vara något som är jäst, haha.
Nej men ett rullrån fyllt med apelsin- och chokladfyllning, hård på utsidan och mjuk inuti.

Följ Janne på Instagram: @heavybaking

Sara Bley, från Nacka

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag har haft som dröm att vara med ända sedan starten men har inte kunnat söka eftersom inspelningsperioden är precis när friidrottssäsongen dragit igång. Jag har tänkt att den dagen jag har lagt friidrotten på hyllan så ska jag söka. Förra året gjorde jag min sista friidrottstävling och nu står jag här med drömmen uppfylld om att vara med i Hela Sverige bakar!<

Vilket är ditt favoritbakverk? Det är inte mycket som slår en budapestbakelse med perfekt vispad grädde eller en saftig kardemummabulle med riktigt mycket fyllning.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Jag verkligen älskar kombinationen kaffe, hasselnötter och choklad!

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Får man välja två? Då tar jag spritspåsar och slickepott.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Kreativ, otålig och lite rörig. Det pågår ofta väldigt mycket samtidigt när jag bakar. Försöker effektivisera varje moment så man snabbt får se resultatet vilket tyvärr kan leda till att en del grejer bränns på spisen eller glöms bort i ugnen. Men oftast går det bra och då har jag bara sjukt kul när jag bakar och får vara kreativ!

Vem är din förebild inom bakning? Oj vad svårt, jag har så många. Tror jag följer varenda konditor i Sverige på Instagram, haha. Två av favoriterna är nog My Feldt och Sébastien Boudet som inspirerar både genom vackra bröd och bakverk men också genom sättet att tänka kring säsongsanpassade och närproducerade råvaror. Något som jag tycker är superviktigt!

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Då skulle jag vara en mazarin. Klassisk, rätt god och lite tantig.

Följ Sara på Instagram: @sarabley

Lena Ryhnell, från Falun

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Först och främst för att jag verkligen älskar att baka. Jag har sedan jag såg programmet första gången haft en längtan och varit nyfiken på hur det skulle kännas att få stå där i tältet och baka.

Vilket är ditt favoritbakverk? Det roligaste jag vet är att få baka spektakulära, smakrika och färgglada barntårtor.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Jag älskar smakkombinationen choklad, lakrits och citron. En annan favorit är hallon och citron, väldigt fräscht och gott.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Det är många redskap jag inte skulle vilja vara utan, men en bra degblandare och en rejäl kavel blir mitt svar.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Kreativ, fantasifull och glad.

Vem är din förebild inom bakning? Jag har ingen specifik förebild inom bakning men beundrar alla duktiga tårtkonstnärer.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Det är svårt att välja att vara ett bakverk, men en unik tårta som man bara får vid speciella tillfällen och äter med andakt skulle nog bli det jag hade valt.

Följ Lena på Instagram: @bonsmammansbak och @bonsmammans_cakes

Linn Utbult, från Öckerö

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Förra året blev jag uppringd av produktionen då flera av mina vänner hade rekommenderat mig. Så det vara bara att söka, jag kom med som reserv men gick tyvärr inte hela vägen. I år när de ringde igen bestämde jag mig tillslut för att ge det en chans till. Så kul att få vara med just i år när programmet tagit en ny kul och utmanande vändning. Och för att jag älskar att baka såklart!

Vilket är ditt favoritbakverk? Desserter, gärna med oväntade smakkombinationer.

Vilken är den bästa smakkombinationen? Picklad fänkål, lakritskräm och citronsorbet med rostad vit choklad och flingsalt. Oslagbart!

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Palett, termometer, ballongvisp, spritspåsar och så vidare... Ja ni fattar, jag kan inte välja bara en.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Fokuserad, nyfiken och innovativ.

Vem är din förebild inom bakning? Finns så många coola kvinnor jag imponeras av. Men för att nämna några så gillar jag Dorotea Malmegård, My Feldt med flera.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Oj, det skulle vara lättare att svara på vilken godispåse jag är, Bridge-blandnig rätt av haha, som den tant jag är. Men det får nog bli i samma linje, moccatårtan! Hemmagjord med bra kaffe i krämen och upphottad med lite passionsfruktscurd i.

Följ Linn på Instagram: @salt_som_socker

Mats Karlsson, från Norrtälje

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Jag sökte till Hela Sverige bakar för att jag älskar att tävla. Bakning är ett av mina stora intressen så varför inte tävla i det? Priset brukar vara att få göra sin egen bakbok, vilket är en stor dröm för mig.

Vilket är ditt favoritbakverk? Mitt favoritbakverk att äta är citronmarängpaj, jag älskar syrliga bakverk. Men att baka så är det tårtor i de flesta former.

Vilken är den bästa smakkombinationen? De amerikanska smakerna är de bästa, salt och kola är oslagbart.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Min kökstermometer.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Snabb, kreativ och orädd.

Vem är din förebild inom bakning? Utan tvekan Roy Fares.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Självklart en Rimbobulle, ”born and raised”.

Följ Mats på Instagram: @infinitemats

Heikki Taipale, från Borås

Varför sökte du till Hela Sverige bakar? Tänkte att det kunde vara kul att utmana sig själv.

Vilket är ditt favoritbakverk? Bullar!

Vilken är den bästa smakkombinationen? Vanilj och blåbär.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan? Vispen är min favorit.

Välj tre ord som beskriver dig i köket? Lugn, påhittig, kaotisk.

Vem är din förebild inom bakning? Mormor.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför? Bullar, vem gillar inte en nybakt kanelbulle:)