Rödtungafilé à la Sopot

Rödtungafilé à la Sopot
Foto: TV4

Rödtungafilé à la Sopot

Av: Yvonne - Motala

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Rödtungafilé à la Sopot. Rödtunga som rullas runt skaldurspaté och kokas i gräddsås. Servera med potatismos.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 rödtungafiléer
  • 100 g skaldjurspaté
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar dill
  • 1 fiskbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 2 varv vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.
  2. Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.
  3. Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.
  4. Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.
  5. Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.