Rödtungafilé à la Sopot

Foto: TV4
Rödtungafilé à la Sopot
12 ingredienser
Rödtungafilé à la Sopot. Rödtunga som rullas runt skaldurspaté och kokas i gräddsås. Servera med potatismos.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 4-6 rödtungafiléer
- 100 g skaldjurspaté
- 1 gul lök
- 2 stjälkar dill
- 1 fiskbuljong
- 0,5 tsk salt
- 2 varv vitpeppar
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 2 dl grädde
Gör så här
- Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.
- Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.
- Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.
- Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.
- Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.