• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ullas Gevsjöröding

Ullas Gevsjöröding
Foto: TV4

Ullas Gevsjöröding

5 steg att laga

13 ingredienser

30-35 min

Ugnsstekt röding serveras med gräddig gräslökssås och citronmajonnäs.

Dryck
Gros manseng, savignon blanc, ecologica

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Fisk

  • 5 rödingar [ca 400 gram per portion]
  • 8-12 potatisar, beroende på storlek
  • gräslök, till garnering
  • citron, till garnering

Citronmajonnäs

  • 2 citroner
  • 1 limefrukt
  • 2 msk dill
  • 4 dl majonnäs
  • 1 tsk citronpeppar

Sås

  • 5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl gräslök, hackad
  • gräslök, till garnityr

Gör så här

  1. Salta gärna fisken lätt dagen innan servering.
  2. Skölj fisken. Gör citronmajonnäsen. Blanda 4 dl majonnäs med 1 tsk citronpeppar och 2 msk dill, stoppa in i fisken. Skiva citron och lime tunt och lägg inuti fisken, linda in fiskarna i smörpapper lägg på en plåt i ugnen 25-30 min på 175 grader. Filea fisken innan servering.
  3. Sås
    Häll 5 dl grädde i en kastrull, tillsätt 1 fiskbuljongtärning. Blanda ner majonnäsblandningen som blir över i grädden, låt stå och reduceras (kokas sakta) medan fisken står i ugnen, på slutet tillsätter du 2 dl hackad gräslök.
  4. Potatis
    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Känn med sticka när de är klara.
  5. Servering
    Lägg upp den fileade fisken på tallrikar tillsammans med kokt potatis och sås. Garnera med gräslök och citronskiva.