Exotisk tigerfrukt med djurisk grädde och leopardsött

Exotisk tigerfrukt med djurisk grädde och leopardsött
Foto: TV4

Exotisk tigerfrukt med djurisk grädde och leopardsött

0

9 ingredienser

45 min

Fruktsallad med physalis, björnbär, carambola och melon. Marineras i limelag. Serveras med gul grädde

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Fruktsallad

  • 1 ask physalis
  • 1 l jordgubbar
  • 1 l björnbär
  • 2 stjärnfrukt
  • 1 cantalopemelon

Lag

  • 2 limefrukter, pressade
  • 2 dl strösocker

Gul grädde

  • några droppar gul karamellfärg
  • 5 dl grädde

Gör så här

  1. Koka socker och lime tills sockret smält, ställ att svalna.
  2. Vispa grädden, färgsätt med gul karamellfärg.
  3. Skiva jordgubbarna. Skala physalisen. Skiva carambola. Tärna melon. Varva frukterna i portionsskålar. Slå limelagen över, klicka på grädden. Låt stå i kylen cirka en timme.