Kottletrad med pancetta och pommes Anna

Kottletrad med pancetta och pommes Anna
13 ingredienser
"Brantestads skönhet" Lågtempererad kotlettrad med pancetta från glada utegrisar tillsammans med pommes Anna, löksky och trattkantarell.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 600 g kotlettrad med pancettan kvar (fläsket kvar)
- färsk timjan
- Honung (efter smak)
- olivolja
- salt
Pommes Anna
- 3 bakpotatisar
- 200 g smör
- salt
- peppar
Löksky
- 2 lökar
- 2 msk kalvfond
- 2 dl rött vin
- 3 dl vatten
Gör så här
Kotlettrad
- Stycka upp en kotlettrad med pancettan kvar och smörj in köttet med rosmarin, honung, flingsalt och olivolja med fläsksidan upp sätt in i ugnen på 150 grader i 2-3 timmar.
- Efter 2 timmar höj upp graderna på ugnen till 225 grader för att få en härlig stekyta.
- Skala och skiva potatisen tunt, smörj en pajform, lägg i potatis och varva med smör som du skivar med osthyvel tills formen är full.
- Lägg en pajform över som tryck och grädda i ugnen i 225 grader 40-50 minuter.
Pommes Anna
- Skala och skiva potatisen tunt, smörj en pajform, lägg i potatis och varva med smör som du skivar med osthyvel tills formen är full.
- Lägg en pajform över som tryck och grädda i ugnen i 225 grader 40-50 minuter.
Löksky
- Hacka upp löken och fräs den i en kastrull tillsätt kalvfond, rödvin och vatten låt den stå och puttra 10 min på mellanvärme ta av den och sila av löken.
- Servera pommes Anna med löksky, kött, trattkantarell toppat med färsk timjan.