Kottletrad med pancetta och pommes Anna

Kottletrad med pancetta och pommes Anna

Kottletrad med pancetta och pommes Anna

Av: Sofie - Vimmerby

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

"Brantestads skönhet" Lågtempererad kotlettrad med pancetta från glada utegrisar tillsammans med pommes Anna, löksky och trattkantarell.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 600 g kotlettrad (med pancettan kvar (fläsket kvar))
  • färsk timjan
  • honung (efter smak)
  • olivolja
  • salt

Pommes Anna

  • 3 bakpotatisar
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar

Löksky

  • 2 lökar
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 3 dl vatten

Gör så här

Kotlettrad

  1. Stycka upp en kotlettrad med pancettan kvar och smörj in köttet med rosmarin, honung, flingsalt och olivolja med fläsksidan upp sätt in i ugnen på 150 grader i 2-3 timmar.
  2. Efter 2 timmar höj upp graderna på ugnen till 225 grader för att få en härlig stekyta.
  3. Skala och skiva potatisen tunt, smörj en pajform, lägg i potatis och varva med smör som du skivar med osthyvel tills formen är full.
  4. Lägg en pajform över som tryck och grädda i ugnen i 225 grader 40-50 minuter.

Pommes Anna

  1. Skala och skiva potatisen tunt, smörj en pajform, lägg i potatis och varva med smör som du skivar med osthyvel tills formen är full.
  2. Lägg en pajform över som tryck och grädda i ugnen i 225 grader 40-50 minuter.

Löksky

  1. Hacka upp löken och fräs den i en kastrull tillsätt kalvfond, rödvin och vatten låt den stå och puttra 10 min på mellanvärme ta av den och sila av löken.
  2. Servera pommes Anna med löksky, kött, trattkantarell toppat med färsk timjan.