Entrecote på Sidvalls vis

Foto: TV4
Entrecote på Sidvalls vis
21 ingredienser
35-40 min
Entrecote och potatiskaka med ramslökssmör samt rödvinsås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Potatiskaka
- 10-12 fasta potatisar (stora)
- 100 g Västerbottensost
- 0,5 dl mjölk
- 1 dl färsk basilika och timjan
- 1 äggula
- salt
- peppar
Rödvinssås
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlök
- 0,5 krm strösocker
- 3 dl rött vin
- 0,5 krm rosmarin
- 3 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 2-3 msk balsamvinäger
Ramslökssmör
- 50 g smör
- 1 knippe ramslök
- 0,5 krm salt
Entrecote
- 600 g entrecôte
- salt
- peppar
Gör så här
Potatiskaka
- Sätt på ugnen på 190 grader. Koka potatis i saltat vatten. Häll bort vattnet och tillsätt alla ingredienser och vispa med elvisp tills att det blir ett fluffigt mos.
- Häll sedan upp moset i en ugnsform och toppa med lite ost på toppen. Låt stå i ugnen tills att moset är gyllenbrunt på toppen.
Rödvinssås
- Svetta den finhackade rödlöken tillsammans med vitlök och sockret. Tillsätt rödvinet och rosmarinen, låt koka upp. Tillsätt fonden tillsammans med vattnet och låt puttra. Sila av såsen och red av med lite maizena till lagom konsistens.
Ramslökssmör
- Blanda ihop allt och låt stå i rumstemperatur tills servering.
- Stek entrecoten i smör och olja i 1-1,5 min per sida och låt vila i folie i några minuter.
- Skär sedan upp i fina skivor. Garnera med smörstekta minimorötter och sparris.