Rabarber med vanilj- och mandelparfait

Foto: TV4
Rabarber med vanilj- och mandelparfait
9 ingredienser
135 min
Rabarber med vanilj- och mandelparfait. En underbar dessert där syrligt möter sött.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Mandelparfait
- 2 äggulor
- 40 g florsocker
- 1 vaniljstång
- 2 dl smetana
- 1,5 gelatinblad, blötlagda
- 25 g mandel, flagad och rostad
Inkokt rabarber
- 4 rabarber
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Gör så här
- Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
- Skrapa ner frön från vaniljstången.
- Vänd i smetana och gelatinblad. Häll i formar och frys.
- Skär stjälkarna på längden och skär sedan varje längd i 2 cm stavar.
- Koka upp rabarber, socker och vatten och låt koka på låg värme i cirka 2,5 minuter.
- Ta ur parfaiten ur formarna och vänd i flagad mandel. Lägg upp parfaiten på en grund av rabarber.