Grisrulle på örtbete

Foto: TV4
Grisrulle på örtbete
21 ingredienser
Ugnsstekt fläskkarré fylld med färska örter, ackompanjerad av gratinerad blomkål och frisk fänkålssallad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Grisrulle
- 1 kg fläskkarré
- 1 kvist rosmarin
- 6 blad salvia
- 2 kvistar timjan
- 2 kvistar persilja
- 4 ramslökblad
- 2 msk rapsolja
- 1 msk smör
- salt
- peppar
- steksnöre
Gratinerad blomkål
- 1 blomkål
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- salt
Fänkålsallad
- 1 fänkål
- 1 syrligt äpple
- 50 g hasselnötter
- 1 tsk salt
- 2 msk vit balsamvinäger
- ramslökblad, för garnering
Gör så här
- Snitta fläskkarrén så att den kan vikas ut platt. Gnid in båda sidor med salt och peppar.
- Finhacka örter och ramslök och bred på köttet.
- Rulla ihop och bind med stekgarn.
- Bryn i smör på hög temperatur tills karrén har fått fin färg.
- Lägg i ugnsfast form och häll över rapsolja. Tillaga i 150 grader i cirka 2 timmar eller tills köttet är genomstekt. Låt vila i aluminiumfolie tills servering.
- Skär skivor av den hela blomkålen och panera i ägg och ströbröd. Lägg på plåt och tillaga i ugnen ca 10 min i 250 grader.
- Rosta hasselnötter i torr stekpanna med salt.
- Skiva fänkål och äpple tunt (gärna i köksmandolin).
- Blanda ingredienserna och droppa över vit balsamicovinäger.
- Smaka av med salt och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före servering.
- Skär köttet i cirka 1 cm tjocka skivor. Garnera med ett blad ramslök.