Hallonparfait med chokladskedar

Foto: TV4
Hallonparfait med chokladskedar
9 ingredienser
Hallonparfait med 3 skedar choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Hallonparfait
- 1,5 äggvita
- 0,75 dl strösocker
- 200 g frysta hallon
- 1 dl crème fraîche
- färska hallon
- färsk citronmeliss
3 chokladskedar
- 4 tsk vit bakchoklad
- 4 tsk mjölkchoklad
- 4 tsk mörk choklad
Gör så här
Hallonparfait
- Tina och mixa 100 gram hallon till en jämn massa.
- Vispa en maräng på äggvita och socker.
- Vänd ned crème fraiche i hallonen och vänd sedan ned det i marängsmeten. Häll upp i fyra formar och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
3 chokladskedar
- Smält de tre olika chokladsorterna i varsitt vattenbad och lägg upp skedarna på en bricka, placera gärna skaften högt så skedarna blir lite mer plana. Fyll fyra skedar av varje chokladsort och låt dem stelna i rumstemperatur i en dryg timme.
- Tag ur parfaiten ur formen och häll sedan över hallonsås. Lägg upp chokladskedarna på tallriken.
- Lägg lite färska hallon runt omkring och några blad citronmeliss.