Mascarponetårta


Foto: TV4
Mascarponetårta
12 ingredienser
En tårta med vuxen smak som blir mastig och inte så söt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Se Peter - Skellefteå laga receptet

Ingredienser
- 2 sockerkaksbottnar
- 4 äggulor
- 2,3 dl strösocker
- 500 g mascarpone
- 3 gelatinblad
- 1 dl vatten
- 4 msk espressopulver
- 3 msk cognac
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk kakao
- 1 msk florsocker
- form, med löstagbar kant
Gör så här
- Vispa ägg och socker fluffigt, häll i mascarponeost och vispa kraftigt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Tag 1 dl vatten häll ner espressopulver. Lägg ner gelatinbladen och värm tills de smälter, tillsätt konjak.
- Vispa grädde och blanda med ostsmeten.
- Häll kaffeblandningen på tårtbottnarna och lägg ostsmeten mellan.
- Börja med en tårtbotten och häll på hälften av kaffeblandningen, bred sedan ut hälften av ostsmeten, upprepa med en ny tårtbotten.
- Pudra först florsocker sedan kakao överst.
- Ställ i frysen 1 timme före servering eller frys in och plocka fram före servering.