Kurdisk pistagenötsmassa med gräddglass och chokladsås

 Kurdisk pistagenötsmassa med gräddglass och chokladsås
Foto: TV4

Kurdisk pistagenötsmassa med gräddglass och chokladsås

1

5 ingredienser

10 min

Enkel dessert med pistagenötter som mixas till en god massa. Serveras med glass och chokladsås. 10 minuter och du har dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 200 g pistagenötter, skalade
  • 150 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 100 g glass (gräddglass)
  • 50 g chokladsås

Gör så här

  1. Krossa nötterna i en blender. Häll nötkrossen, florsocker och äggvita i en bunke/kastrull och rör om och pressa. Forma de sedan efter eget tycke, runda, fyrkantiga, långa, korta osv.
  2. Lägg nötmassan på tallriken, ta sedan en matsked glass och lägg bredvid. Ringla över chokladsås.