Rödbetsdröm - superfoodpizza

Rödbetsdröm
Foto: TV4

Rödbetsdröm - superfoodpizza

Av: Niki - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

Superfoodpizza med blåbär och hasselnötspesto.

Vintips från Niki
I Castei Ripasso, nr 22409, 119 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Pizzabotten

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk torrjäst
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk agavesirap
  • 3 krm havssalt
  • 1,5 msk linfrön
  • 1,5 msk solroskärnor
  • 1-2 dl vatten, ljummet

Hasselnöt- och ruccolapesto

  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 100 g rucolasallad
  • 150 g parmesanost, riven
  • 4,5 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 5 rödbetor, kokta
  • 3 rödlökar, tunt skivade
  • 3 tsk honung
  • 250 g chèvreost
  • 1,5 dl torkade blåbär
  • 1,5 dl hasselnötter, hackade

ruccolasallad

  • 70 g rucolasallad
  • 6 msk färska blåbär
  • 3 msk citron, saft
  • 1,5 tsk havssalt

Gör så här

Pizzabotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mjöl, jäst, bakpulver, salt, agavesirap och vatten.
  3. Knåda till en slät deg.
  4. Kavla ut degen tunt, strö över fröerna och kavla in dem i degen.
  5. Förgrädda 5 minuter.
  6. Grädda ytterligare 10 minuter med topping.

Hasselnöt- och ruccolapesto

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, anpassa oljemängden efter önskad struktur.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka, skala och skiva rödbetorna tunt.
  3. Stek rödlöken i olja och honung.
  4. Bred ut peston över pizzadegen.
  5. Fördela rödlök och rödbetor jämt över degen och toppa med osten, nötterna och blåbären.
  6. Grädda i 10 minuter.

Ruccolasallad

  1. Blanda ruccola och blåbär, smaka av med citron och salt.
  2. Servera till en nygräddad bit pizza.