Marinerad rostbiff med smördegspaj och kronärtskocka

13 röster
45 min
4

Snabbmarinerad, färdigköpt rostbiff som serveras med smördegspaj och kronärtskockshjärtan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

5358 Soprasasso Valpolicella Ripasso, Veneto, Italien
Ett fruktigt och kryddigt vin med inslag av björnbär och blåbär. Vinet har även en kryddighet som gifter sig fint med kryddan från gräslöken. Vinets kraft och frukt matchar fint fetman ifrån pajen samt kraften ifrån rostbiffen. 

45 min
4
4 portioner

Du behöver

Snabbmarinerad rostbiff

  • 12 skiva rostbiff (inte alltför tunna)
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl olja
  • 2 knippe gräslök, hackas

Smördegspaj

  • 2 fryst smördeg
  • 150-200 g Västerbottenost [8 skivor, resten riven]
  • 2 tomater, skivade
  • 250 g gröna oliver, hackas

Kronärtskockshjärtan

  • 400 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Snabbmarinerad rostbiff
    Vispa ihop den pressade vitlöken med sojan och oljan. Vänd rostbiffskivorna i marinaden och låt sen ligga i 15-20 minuter. Vänd skivorna i gräslöken och vik dom dubbla.
  2. Smördegspaj
    Dela smördegsplattorna på mitten och lägg på på en plåt med bakplåtspapper. Lägg två skivor ost på varje smördegsplatta. Lägg sedan på tomatskivor och strö över hackade oliver. Täck sedan rikligt med ost . Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.
  3. Kronärtskockshjärtan
    Häll bort spadet från kronärtskockorna. Koka ihop grädden. Lägg sedan ner kronärtskockorna, salta och koka upp.
16 oktober 2013