Kantarell- och chèvrefylld nötrullad möter västerbottensostladdad potatismuffins

Kantarell- och chèvrefylld nötrullad
Foto: tv4

Kantarell- och chèvrefylld nötrullad möter västerbottensostladdad potatismuffins

Av: Mattias - Kalmar

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

45 min

Nötrullader fyllda med getost och kantareller och potatismuffins med västerbottensost. Detta smarriga serveras med ugnstekt paprika och timjansås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Potatismuffins

  • 800 g mjölig potatis
  • 250 g Västerbottensost
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Ugnsstekt paprika

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g kantareller

Timjansås

  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk timjan
  • smör
  • 0,5 tsk grönsaksfond
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar

Nötrullad med kantarell- och chèvrefyllning

  • 8 skivor lövbiff
  • 200 g kantareller
  • 50 g getost
  • 0,5 dl kvarg

Gör så här

Potatismuffins

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Pressa potatisen i en bunke, tillsätt hälften av osten, hela ägget, all kesella och kryddorna. Rör ihop till en jämn smet och fördela i muffinsformar.
  3. Toppa med resten av osten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15-20 min tills de fått en fin färg på toppen.

Paprika

  1. Skär upp paprikan i lagom stora bitar, lägg i en ugnsform, lägg på små smörbitar och salta. Kör in i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
  2. Stek kantarellerna med mycket smör i 3-5 min.

Timjansås

  1. Finhacka schalottenlök och timjan.
  2. Fräs i rikligt med smör i 1-2 minuter, tillsätt lite av grädden och all grönsaksfond. Låt det reduceras och tillsätt sen resten av grädden.
  3. Låt koka tills den tjocknat ordentligt, smaka sen av med salt och peppar.

Nötrullader

  1. Stek kantarellerna med mycket smör och salt i 3-5 min. Blanda sen ihop kantarellerna med getosten och kesellan.#
  2. Lägg en klick av fyllningen på lövbiffen och rulla ihop. Stek försiktigt så inte fyllningen kommer utanför, tar ungefär 3-6 min, beroende på tjocklek.

Servering

  1. Servera 2 muffins och 2 nötrullader per portion, portionera ut ett par kantareller och paprikor per portion. Häll timjansåsen över rulladen. Servera gärna med en grönsallad.

Dryck
Georges Duboeuf Morgon
Artikelnummer 5106
Ursprung Frankrike
Duboeuf står för kvalitet. Morgon står för kvalitet. Tillsammans blir det ett av världens bästa matviner.