Paprikagrillad kycklingfilé med sparris

POPULÄRT
Paprikagrillad kycklingfilé med sparris
Foto: TV4

Paprikagrillad kycklingfilé med sparris

10

5 steg att laga

8 ingredienser

Paprikagrillad kycklingfilé med sparris och parmachips och citronsås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

  • 4 kycklingfilé
  • 16 grön sparris
  • 8 skiva parmaskinka

Citronsås

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1,5 kycklingbuljongtärning
  • 0,5-1 citron, saft och skal

Gör så här

  1. Marinera kycklingfilé (helst 1 dygn) i paprikakräm exempelvis ajvar, samt olivolja. Salta och peppra.
  2. Stek i ugnen eller grilla på 175 grader cirka 25 minuter.
  3. Förkoka sparrisen i 2 minuter, grilla eller stek den i en stekpanna med lite fett. Salta och peppra.
  4. Rosta parmaskinkan i ugnen på 180 grader i 6 minuter.
  5. Citronsås
    Koka ihop allt och smaka av med salt och peppar. Skumma av med stavmixern. Servera med sparrispotatis.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer