Paprikagrillad kycklingfilé med sparris

10 röster

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 16 gröna sparrisar
  • 8 skiva parmaskinka

Citronsås

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1,5 kycklingbuljongtärning
  • 0,5-1 citron, saft och skal

Gör så här

  1. Marinera kycklingfilé (helst 1 dygn) i paprikakräm exempelvis ajvar, samt olivolja. Salta och peppra.
  2. Stek i ugnen eller grilla på 175 grader cirka 25 minuter.
  3. Förkoka sparrisen i 2 minuter, grilla eller stek den i en stekpanna med lite fett. Salta och peppra.
  4. Rosta parmaskinkan i ugnen på 180 grader i 6 minuter.
  5. Citronsås
    Koka ihop allt och smaka av med salt och peppar. Skumma av med stavmixern. Servera med sparrispotatis.
22 oktober 2012