Banancheesecake med chokladbotten

POPULÄRT
Banancheesecake med chokladbotten
Foto: TV4

Banancheesecake med chokladbotten

Av: Malin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Recept på banancheesecake med chokladbotten är beräknat till fyra personer.

Vintips från Malin
Charles de Fère Jean-Louis Blanc de Blancs, nr 7424, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Botten

  • 150 g smör, smält
  • 300 g Oreokakor

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 citroner, saften

Topping

  • 1 dl tropisk juice, koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 5 gelatinblad
  • 3 passionsfrukter (fler till extra garnering kring tallrik)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa kakorna i en matberedare och rör samman kexen med det smälta smöret.
  3. Tryck ut massan i en pajform (ca 22 cm i diameter) med löstagbar botten.
  4. Mixa philadelphiaosten, sockret, bananerna, äggen, vaniljsockret och citronsaften till en slät kräm i en matberedare.
  5. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda pajen i ca 45 min. Låt den sedan svalna.
  6. Värm juice och vatten och lägg i gelatinbladen i ca 5 minuter.
  7. Plocka försiktigt upp bladen och låt dem rinna av och rör sedan ned dem, ett i taget, i den varma juicen.
  8. Låt juicen svalna lite tills den börjar stelna och fördela toppingen över kakan.
  9. Ställ kakan i kylskåpet och låt den stelna.
  10. Strö över passionsfrukt precis innan servering.