Flygande Jakob med kalasris

4 röster
4
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl grädde
  • 2 dl chilisås
  • 2 tsk curry
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • 2 bananer
  • bacon
  • salt
  • peppar

Kalasris

  • basmatiris, (för 4 personer)
  • 1 purjolök, hackad
  • 1 röd paprika

Äppelchutney

  • 4 röda äpplen
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk ättika 24 %
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk salt
  • 4 dl strösocker

Oljad squash

  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Kyckling
    Dela kycklingfiléerna på mitten (på det långa hållet).
  2. Stek i salt och peppar tills kycklingen blir genomstekt.
  3. Lägg ena halvan av filéen i en ugnssäker form och lägg mellan skivad banan.
  4. Lägg andra delen av filén ovanpå.
  5. Blanda grädde, chilisås och curry och häll över. In i ugnen på 175´C i ca 15-20 minuter.
  6. Lägg baconskivorna separat på ett dubbelvikt hushållspapper och låt vara i mikron i ca 4 minuter.
  7. Servera kycklingfilén på tallriken och häll över såsen.
  8. Toppa med hackade jordnötter och baconskivor.
  9. Kalasris
    Koka basmatiris till 4 personer.
  10. Stek 1 hackad purjolök och 1 röd paprika.
  11. Vänd ner i det färdigkokta riset.
  12. Äppelchutney
    Hacka äpplena och löken, fräs i en kastrull.
  13. Tillsätt ättikan och vattnet. Låt koka i 10 minuter.
  14. Tillsätt ingefära, salt och socker. Koka ytterligare 30-40 minuter. Låt svalna före servering.
  15. Oljad squash
    Tvätta och hyvla squashen med en osthyvel.
  16. Blanda med olivoljan och örtsaltet.
  17. Låt gärna stå någon timma före servering så att saltet hinner vattna ur squashen.
19 januari 2012