Flygande Jakob med kalasris

Flygande Jakob med kalasris
Foto: TV4

Flygande Jakob med kalasris

Av: Kristin - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

Flygande Jakob med kalasris, serveras med äppelchutney och oljad squash

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl grädde
  • 2 dl chilisås
  • 2 tsk curry
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • 2 bananer
  • bacon
  • salt
  • peppar

Kalasris

  • basmatiris, (för 4 personer)
  • 1 purjolök, hackad
  • 1 röd paprika

Äppelchutney

  • 4 röda äpplen
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk ättika 24 %
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk salt
  • 4 dl strösocker

Oljad squash

  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk örtsalt

Gör så här

Kyckling

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten (på det långa hållet).
  2. Stek i salt och peppar tills kycklingen blir genomstekt.
  3. Lägg ena halvan av filéen i en ugnssäker form och lägg mellan skivad banan.
  4. Lägg andra delen av filén ovanpå.
  5. Blanda grädde, chilisås och curry och häll över. In i ugnen på 175´C i ca 15-20 minuter.
  6. Lägg baconskivorna separat på ett dubbelvikt hushållspapper och låt vara i mikron i ca 4 minuter.
  7. Servera kycklingfilén på tallriken och häll över såsen.
  8. Toppa med hackade jordnötter och baconskivor.

Kalasris

  1. Koka basmatiris till 4 personer.
  2. Stek 1 hackad purjolök och 1 röd paprika.
  3. Vänd ner i det färdigkokta riset.

Äppelchutney

  1. Hacka äpplena och löken, fräs i en kastrull.
  2. Tillsätt ättikan och vattnet. Låt koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt ingefära, salt och socker. Koka ytterligare 30-40 minuter.
  4. Låt svalna före servering.

Oljad squash

  1. Tvätta och hyvla squashen med en osthyvel.
  2. Blanda med olivoljan och örtsaltet.
  3. Låt gärna stå någon timma före servering så att saltet hinner vattna ur squashen.