Chokladkaka med tryffel

Chokladkaka med tryffel
Foto: TV4

Chokladkaka med tryffel

Av: Jonathan - Enköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Chokladkaka med tryffel på mörk choklad, mörkt muscovadosocker och chili.

Kakan är ganska mäktig så servera gärna tillsammans med till exempel glass, grädde eller bär för en bättre balans.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Chokladkaka

  • 200 g mörk choklad, delad i små bitar
  • 0,75 dl kaffe, starkt
  • 3 msk whisky
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg, separerade gulor och vitor

chokladtryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 tsk röd chilifrukt, finhackad
  • 0,75 dl mörkt muscovadosocker
  • 175 g mörk choklad, delad i små bitar

Gör så här

Chokladkaka

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält 200 g mörk choklad i vattenbad, blanda i kaffe och whisky.
  3. Rör smör och socker tills det blir poröst.
  4. Medan du fortsätter röra om tillsätter du äggulorna.
  5. Efter att chokladblandningen svalnat lite blandar du ner den med smör- socker- och äggulesmeten.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i blandningen.
  8. Smörj och ha ströbröd i en form.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda ugnen i cirka 25-30 minuter.
  11. Låt kakan svalna.

Tryffel

  1. Häll grädde, smör, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp.
  2. Rör ner 175 g choklad och rör tills tryffeln blir slät.
  3. Bred tryffeln över chokladkakan.