Chokladkaka med tryffel

Chokladkaka med tryffel
Foto: TV4

Chokladkaka med tryffel

12

14 steg att laga

12 ingredienser

Chokladkaka med tryffel på mörk choklad, mörkt muscovadosocker och chili.

Ingredienser

portioner4 portioner

Chokladkaka

  • 200 g mörk choklad, delad i små bitar
  • 0,75 dl kaffe, starkt
  • 3 msk whisky
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg, separerade gulor och vitor

chokladtryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 tsk röd chilifrukt, finhackad
  • 0,75 dl mörkt muscovadoråsocker
  • 175 g mörk choklad, delad i små bitar

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält 200 g mörk choklad i vattenbad, blanda i kaffe och whisky.
  3. Rör smör och socker tills det blir poröst.
  4. Medan du fortsätter röra om tillsätter du äggulorna.
  5. Efter att chokladblandningen svalnat lite blandar du ner den med smör- socker- och äggulesmeten.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i blandningen.
  8. Smörj och ha ströbröd i en form.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda ugnen i cirka 25-30 minuter.
  11. Låt kakan svalna.
  12. Tryffel
    Häll grädde, smör, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp.
  13. Rör ner 175 g choklad och rör tills tryffeln blir slät.
  14. Bred tryffeln över chokladkakan.