Fläskfilé med oliver och dijonsenap


Foto: TV4
Fläskfilé med oliver och dijonsenap
11 ingredienser
60 min
Fläskfilé i en god gratäng med oliver och dijonsenap. Serveras med bakpotatis och sparris.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Se Jonas - Tjörn laga receptet

Ingredienser
- 4 bakpotatisar
- 100 g bacon
- 2 msk persilja
- 1 dl Västerbottensost
- 500 g fläskfilé
- 3 dl crème fraîche
- 3 msk dijonsenap
- 1 dl Västerbottensost, riven
- 0,5-1 dl delade gröna oliver
- 4 morötter, långa
- 4 sparris
Gör så här
- Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
- Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
- Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
- Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
- Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
- Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.