Inkokt Vätternröding á la verte

Foto: TV4
Inkokt Vätternröding á la verte
26 ingredienser
50 min
Inkokt Vätternröding á la verte, nykokt färskpotatis och sötsyrliga morötter.
Vintips från Johnny
La Gascone nr 2882
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Vätternröding
- 1,2 kg röding
- 4 l vatten
- 0,5 gul lök
- 1 morot, skivad
- Ett par dillstjälkar
- 4 lagerblad
- 25 vitpepparkorn
- 1,5 dl vitvinsvinäger
Á la verte
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 dl väl avrunnen förvälld spenat
- 4 msk persilja
- 4 msk dill
- 4 msk gräslök
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
Sötsyrliga morötter
- 8 morötter skurna i klyftor
- 2 msk strösocker
- 2 msk ättika
- 2 msk kalvfond
- 2 msk vatten
- 1 msk smör
- 4 msk dill, hackad
- salt
Gör så här
Vätternröding
- Koka upp vattnet med alla ingredienser och lägg i rödingen.
- Sänk temperaturen och koka försiktigt i ca 20-25 minuter. Fisken är klar när köttet lossnar från ryggbenet.
- Låt fisken svalna täckt av vattnet.
- Servera kall och garneras med några räkor och en citronklyfta.
Á la verte
- Blanda ihop och mixa alltsammans i en mixer eller med mixerstav så att en härlig grön färg uppstår.
- Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt.
Sötsyrliga morötter
- Bryn smöret och stek morötterna gyllene i smöret ca 15 minuter.
- Strö socker på morötterna när de fått fin färg, låt sockret karamellisera.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt bubbla ihop till en klistrig sås ca 5 minuter.
- Tillsätt hackad dill och smaka av med salt. Serveras snyggt upplagda intill fisken.