Inkokt Vätternröding á la verte

Inkokt Vätternröding á la verte
Foto: TV4

Inkokt Vätternröding á la verte

Av: Johnny - Motala

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

50 min

Inkokt Vätternröding á la verte, nykokt färskpotatis och sötsyrliga morötter.

Vintips från Johnny
La Gascone nr 2882
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Vätternröding

  • 1,2 kg röding
  • 4 l vatten
  • 0,5 gul lök
  • 1 morot, skivad
  • Ett par dillstjälkar
  • 4 lagerblad
  • 25 vitpepparkorn
  • 1,5 dl vitvinsvinäger

Á la verte

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl väl avrunnen förvälld spenat
  • 4 msk persilja
  • 4 msk dill
  • 4 msk gräslök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Sötsyrliga morötter

  • 8 morötter skurna i klyftor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättika
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • 4 msk dill, hackad
  • salt

Gör så här

Vätternröding

  1. Koka upp vattnet med alla ingredienser och lägg i rödingen.
  2. Sänk temperaturen och koka försiktigt i ca 20-25 minuter. Fisken är klar när köttet lossnar från ryggbenet.
  3. Låt fisken svalna täckt av vattnet.
  4. Servera kall och garneras med några räkor och en citronklyfta.

Á la verte

  1. Blanda ihop och mixa alltsammans i en mixer eller med mixerstav så att en härlig grön färg uppstår.
  2. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt.

Sötsyrliga morötter

  1. Bryn smöret och stek morötterna gyllene i smöret ca 15 minuter.
  2. Strö socker på morötterna när de fått fin färg, låt sockret karamellisera.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt bubbla ihop till en klistrig sås ca 5 minuter.
  4. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt. Serveras snyggt upplagda intill fisken.